Reklám Animáció | Reklám animáció ingyen és gyorsan? Mutatunk 3 remek programot!

Reklám animáció ingyen és gyorsan? Mutatunk 3 remek programot!

Akár csak szórakozásból, akár a munka miatt, de biztosan te is eljátszottál már a gondolattal, hogy egy egyszerűbb animációt kreálj. Szerencsére a neten (főleg angol nyelvű platformokon) rengeteg ingyenes, online animáció készítőt találni. Ezek közül mutatunk be most három, egyszerűen használható programot: a Powtoont, a Biteable-t, és a Toonly-t.


Kezdjük is az egyik legnépszerűbb ingyenes programmal, a Powtoonnal!

#1 PowToon

A Powtoon olyan felhő alapú reklám animációs szoftver, amelynek segítségével (maximum) fél óra alatt készíthetsz látványos videókat.


Az animáció készítéséhez regisztráció szükséges, azonban a Google-, vagy Facebook-fiókoddal belépve ezt viszonylag gyorsan letudhatod. Ezt követően pedig máris választhatsz a különböző Template-ek (azaz sablonok) közül.


Miután kiválasztottad a számodra leginkább megfelelő sablont, a “Blank PowToon” opcióra kattintva meg tudod adni a videód stílusát. Itt szintén több, különböző alternatíva (rajzfilm, infografika satöbbi) közül választhatsz.


Ezután - klasszikus drag and drop módszerrel - különböző figurákat, feliratokat, hátteret adhatsz a prezentációdnak, amelyeket feliratozhatsz is.


Az alábbi, angol nyelvű videó (ne ijedj meg, elég hozzá egy közepes szintű nyelvtudás) nagyon jól prezentálja, az ingyenes animációs szoftver működését: 
Előnyök:

 • Látványos, és szórakoztató prezentációk készíthetőek vele
 • Az ingyenes verzióban 3 perces animációt készíthetsz


Hátrányok:

 • Nem támogatja a 3D-s animáció készítést
 • Hosszabb videók készítésére nem alkalmas


#2 Biteable

A Biteable nevű online program használatához szintén be kell jelentkezned a Google-, vagy Facebook-fiókoddal. Azonban szerencsére nem kérnek bankkártya-adatokat, így néhány egyszerű kattintás után már szerkesztheted is a videódat.


Az ingyenes verzióban ugyan kevés sablon áll rendelkezésre, ám ezek nagyon jól testreszabhatóak. Nagy pozitívum, hogy zenét is hozzá lehet adni az videóhoz, és igencsak egyszerű a kezelőfelülete - még azok számára is, akik először találkoznak reklám animációs programmal.


A fizetős szolgáltatás már jóval több előnnyel jár, itt pedig a pénztárcádhoz mérten 3 csomag közül választhatsz: egy 15-, egy 29-, és egy 40 dolláros pakk közül.


A Biteable használatát egy régebbi, 2017-es videó is jól prezentálja:
Előnyök:

 • A különféle animációkat készíthetsz, akár célzottan Facebook-felületre is
 • Egyszerűen kezelhető felület


Hátrányok:

 • Az ingyenes verzió kevés funkciót tartalmaz
 • Az ingyenes verzióval csak vízjellel ellátott videót lehet letölteni


#3 Toonly (fizetős)

A Toonly némileg kilóg a sorból, ugyanis fizetős programról van szó, azonban itthon is nagyon sokan használják, ezért úgy gondoljuk, itt a helye az összeállításban.


A program nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Ugyanis a pénzünkért cserébe egy remekül kezelhető felületet kapunk, aláfestő zenékkel, testre szabható animációkkal, karakterekkel.


Azonban a hangot és a videót meglehetősen nehéz szinkronizálni, így javasoljuk először a hangot feltölteni, majd utána elkészíteni az animációt.


Tutorial videó:Előnyök:

 • Rendszeresen frissül, sok elérhető kép-, és animáció áll rendelkezésre
 • Nagyon jól kezelhető felület
 • Nem csak online, offline is használható


Hátrányok:

 • Sajnos csak fizetős szolgáltatás van
 • Nem lehet egyedi animációkat, képet feltölteni
 • Nehéz a hang-, és a videó szinkronizálása


Mik az ingyenes animáció készítő programok előnyei és hátrányai?

Egy animáció készítő program remek lehetőség, ha egyedi prezentációt szeretnél, esetleg látványosabbá akarod tenni a Facebook megjelenésedet.

Az ingyenes verziók ugyan meglehetősen korlátozzák a felhasználók lehetőségeit, azonban jó alternatívák, ha kevés büdzsével rendelkezel, és nagyon szorít az idő.


A fizetős verziók már jóval nagyobb szabadságot adnak: sok karakter közül lehet választani, illetve rengeteg különböző animációt lehet elkészíteni a segítségükkel: ráadásul profinak sem kell hozzá lenned hozzá.


Ezek persze mind-mind nagyon jó dolgok, de pont a reklám animáció esszenciája veszik el ezzel: vagyis az egyedisége. Hiszen - ahogyan azt már többször is kifejtettük - az animációk lényege az, hogy sajátos, jól megkülönböztethető arculatot adjanak a cégnek, vállalkozásnak.


Szabadúszók, és kezdők számára tehát kiváló lehetőség, azonban a brand építéséhez jobb, ha egyedi, és csak rád jellemző animációk választasz. Olyanokat, ami biztosan sehol máshol nem bukkan majd fel.


Tetszett a cikk? Kövess minket minden héten, hiszen új tartalmakkal jövünk a marketing-, és a reklám animációk világából!