Reklám Animáció | Infografikus animáció készítés

Infografikus animáció készítés

Az infografikákról mindenkinek a blogbejegyzésekben található, általában vektorgrafikus képek ugranak be. Ezek a képek általában információkat, statisztikákat, tehát szárazabb adatokat tartalmaznak. Előnyük, hogy a segítségükkel ezek az unalmas adatok is szebbek, esztétikusabbak. 


Az infografikus animáció, ha nem is merőben, de azért némileg eltér ettől - bár ugyanolyan látványos.


Mik azok az infografikus animációk? 

Ezekben az animációkban nincs konkrét karakter, aki szerepelne. Nem egy sztorit, történetet mesélünk el, hanem adatokat, a termék részeit mutatjuk be - animált formában, de nem rajzfilmes stílussal.


Ezek egyszerre oktató és szórakoztató jellegű animációs videók, amelyek segítségével rövid idő alatt átadhatjuk az üzenetet.


Mire használhatóak? 

Az infografikus videók kiválóan alkalmasak:


  • Termék bemutatására, kereskedelmi célból: ezek egy-egy új termék vagy szolgáltatás előnyeit hivatottak bemutatni.
  • Márkahűség, elköteleződés fejlesztése: minél profibb, edukatívabb és részletesebb egy videó, annál nagyobb bizalmat ébreszt a vásárlóban. Az infografikus videók segítségével tovább építheted a branded ismertségét.
  • Belső, vállalati felhasználásra: céges rendezvényeken, évvégén a csapatépítő bulikon szórakoztatóbb formában mutathatod be, a cég éves teljesítményét.
  • Vásárlói vélemények prezentálása: a vásárlás sokszor áll, vagy bukik a vásárlói véleményeken, az úgynevezett testimonialokon. Az infografikus videó segítségével profin mutathatod be ezeket az ajánlásokat.


Mik az infografikus videó előnyei? Miért van rá szükséged? 

Ezek az animációk mindenekelőtt rendkívül tömören és könnyen fogyaszthatóan adják át az információt. Ráadásul - az előnyöket bemutatva - erős, cselekvésre ösztönző hatása van, így különösebb "megerőltetés nélkül" adhatod el a termékedet vagy szolgáltatásodat. 


Ha készen állsz, hogy széles körben is megismerjék a termékedet és szeretnéd építeni a branded, akkor az infografikus animációra van szükséged. De ha egyszerűen csak szeretnéd feldobni az év végi prezentációdat, akkor is állunk a rendelkezésedre.